Nogometno igralište “Blato”

Svoje domaće utakmice nogometaši nogometnog kluba Rab igraju na igralištu znakovitog imena – “Blato”. Smješten na atraktivnoj lokaciji, u blizini starog grada, gradske luke i samog centra svih aktivnosti na otoku, svojom površinom predstavlja najveću sportsku infrastrukturu na otoku Rabu. Nakon obnove u 2021. godini, “Blato” se smatra jednim od najatraktivnijih igrališta u Hrvatskoj.

Obnova igrališta 2021. godine

Postavljanjem umjetne trave koju je rapskom nogometnom klubu sredstvima iz UEFA-inog programa donirao Hrvatski nogometni savez započeto je novo poglavlje kluba. Time će se brojnim rapskim nogometašima svih uzrasta omogućiti adekvatni uvjeti za treniranje i odigravanje utakmica.

Novo je igralište razveselilo sve Rabljane te djeci i mladima dalo dodatan poticaj za bavljenje sportom. Strpljenje Rabljana se isplatilo, te posebno zahvaljujemo Hrvatskom nogometnom savezu na donaciji umjetne trave zahvaljujući sredstvima iz UEFA-ina programa.

Vlasništvo i upravljanje igralištem

Grad Rab je suvlasnik nogometnog igrališta “Blato” na području Grada. Prema Izvješću o obavljenoj reviziji učinkovitosti upravljanja i raspolaganja nogometnim stadionima i igralištima Grad Rab i NK Rab zaključili su u ožujku 2018. Ugovor o korištenju nogometnog igrališta Blato, kojim Grad Rab daje igralište na korištenje NK Rabu bez naknade na rok deset godina.

Poboljšani uvjeti i redovitost rada donose rezultate

Obnovnom nogometnog igrališta “Blato” prvoj ekipi ali, što je još bitnije, i mlađim uzrastima omogućen je cjelogodišnji rad s ciljem razvoja i napretka sadašnjih članova kluba kao i privlačenjem novih članova da se bave sportskim aktivnostima na otoku Rabu. Prva povijesna utakmica seniorske ekipe na novom igralištu odigrala se 6. lipnja 2021. godine protiv ekipe NK Risnjak i time je okončan natjecateljski dio u sezoni 2020/21. Utakmice je završila visokom pobjedom domaće ekipe – 4:0 ! U sezoni 2021/22. seniori su odigrali 10 domaćih utakmica u kojima je publika uživala jer su postignuta čak 32 pogotka – što čini prosjek od preko 3 zabijena pogotka po utakmici !